Conveni de la Paeria amb el Cercle de Belles Arts en el 70 aniversari de l’entitat

SEGREcom  04-11-2016

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, i el president del Cercle de Belles Arts, Jaume Vilella, van firmar ahir un nou conveni de col·laboració entre la Paeria i l’entitat cultural, que permetrà finançar una part de les obres recents de remodelació de la seu social, situada al número 24 del carrer Major, en el marc de la celebració a partir del proper mes de febrer del setantè aniversari del Cercle. Ros va destacar la participació de l’entitat en la vida cultural i social de la ciutat, amb la convocatòria de diversos premis i concursos i la contribució a la creació i la difusió del món cultural de Lleida. El conveni suposa una aportació municipal de 9.000 euros anuals durant els propers quatre anys. També preveu que, en el cas de dissolució de l’entitat, l’actual fons d’art de més de 2.000 obres passarà a l’ajuntament.

De fet, Vilella també va comentar que “si l’edifici del futur Museu Morea comptés amb algun espai que remetés al Cercle, ens agradaria col·laborar-hi cedint obres d’artistes de Lleida com Minguell, Trepat, Pallarès, Coma Estadella i el Grup Cogul”.

D’altra banda, la sala Montsuar de l’Institut d’Estudis Ilerdencs va inaugurar ahir l’exposició amb les obres guanyadores i finalistes del XXXII Concurs de Pintura del Cercle de Belles Arts, dedicat en aquesta edició a l’artista Jaume Perelló. El guanyador del certamen –que es va anunciar el setembre passat–, el valencià Fernando Barrachina, va rebre el premi, dotat per la Diputació amb 3.700 euros, per la tela La séquia de Montcada per Godalla. Per la seua banda, Manel Crosa, per Objectes, va guanyar els 1.400 euros de la categoria dedicada als socis del Cercle i d’Arts de Ponent. Les obres podran veure’s fins al 27 de novembre.