PRESENTACIÓ DEL 33È PREMI DE PINTURA I 17È INTERNACIONAL

DEL CERCLE DE BELLES ARTS, EN COMMEMORACIÓ DEL 70È ANIVERSARI DE LA CREACIÓ DEL CERCLE. ES RECONEIX LA TRAJECTÒRIA D’UNA DE LES ENTITATS CULTURALS MÉS ARRELADES A LES COMARQUES DE LLEIDA.

La directora de la Fundació Pública Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI), Montserrat Macià, ha participat aquest divendres en la roda de premsa de presentació del 33è Premi de Pintura i 17è Internacional en commemoració del 70è aniversari de la creació del Cercle de Belles Arts, que s’ha celebrat a l’Aula Magna de l’IEI. L’acte també ha comptat amb les intervencions del president del Cercle de Belles Arts de Lleida, Jaume Vilella; del president dels Armats de Lleida, Josep Comes; i de la vicepresidenta de l’Associació Arts de Ponent de Lleida, Montserrat Lladós.

La convocatòria compta amb tres premis econòmics. El primer, que l’atorga l’IEI, té una dotació de 3.700€, el segon, patrocinat pel Cercle de Belles Arts i Arts de Ponent, amb 1.400€; i un tercer, amb 800€, a càrrec dels Armats de Lleida, que és la gran novetat d’enguany, ja que està obert a qualsevol artista de les comarques de Lleida. També s’atorguen 5 premis accèssits. En el cas del segon premi està dirigit bàsicament a autors lleidatans d’associacions, mentre que el primer premi és, com en d’altres edicions, d’abast internacional.

Les obres es podran presentar fins el proper 30 de juny de 2017. El veredicte del jurat es farà públic el dia 21 de juliol de 2017. Està previst que l’exposició de les obres seleccionades s’obri el 21 de setembre a la Sala Montsuar de l’IEI, i que resti oberta fins el 22 d’octubre.